به همت خانه فرهنگ ایران و نماینده بنیاد سعدی برگزار شد؛
نشست «ناگفتههای ساخت فیلم مستند سلطان باهو، فرزند راستی» در لاهور

به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور و بنیاد سعدی، نشستی فرهنگی با عنوان «ناگفتههای ساخت فیلم مستند سلطان باهو، فرزند راستی» در فضای مجازی (نرمافزار اینستاگرام) برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد سعدی، به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور و بنیاد سعدی، نشستی فرهنگی با عنوان «ناگفتههای ساخت فیلم مستند سلطان باهو، فرزند راستی» در فضای مجازی با حضور علیاکبر رضاییفرد، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ کشورمان و نماینده بنیاد سعدی در لاهور و محمدمهدی خالقی، مستندساز فیلم سلطان باهو و عضو مرکز فرهنگی میثاق برگزار شد.
نشست مذکور در ساعت ۲۱:۳۰ دقیقه به وقت ایران و ۲۲:۰۰ به وقت پاکستان در نرمافزار اینستاگرام بنیاد سعدی به صورت زنده پخش شد.
خالقی، مستندساز فیلم سلطان باهو و عضو مرکز فرهنگی میثاق گفت: اینجانب حدود ۱۵ سال است که مشغول ساخت فیلمهای مستند هستم و دراینخصوص در کشورهای مختلفی چون افغانستان، کشورهای شمال آفریقا، جنوب آسیا و … سفر کرده و مستندهای زیادی با موضوعات متنوع ساختم. یکی از علایق همیشگی من ساخت فیلم با موضوعات مربوط به وحدت بین مذاهب اسلامی و ارتباط زبان فارسی با فرهنگ، عرفان و ادب در سراسر جهان است.
وی ادامه داد: بنده براساس تجربه و براساس کارهایی که پیش از این در کشور های دیگر ساخته بودم، همیشه علاقه دارم از آن دایره یا به اصطلاح از آن تورهای رسانهای غربی که برای کشورهای آسیا و خاورمیانه میسازند بیرون بروم و خودم بیواسطه ببینم. البته اگر مشاهده درستی انجام بدهیم و بتوانیم محصولی تهیه کنیم که با آن بتوانیم این طرز نگاه را نسبت به آن جوامع تغییر دهیم بسیار مناسب خواهد بود.
خالقی افزود: بنده به کشورهای مختلفی چون افغانستان، عراق، شمال آفریقا و … سفر کردم و فیلمهای مختلفی را ساختم و آمدن به کشور پاکستان و ساخت فیلمی در ارتباط با عرفا و زبان فارسی نیز یکی از آرزویهای دیرین بنده بود که پس از سالها پیگیری توانستم آن زیباییها، فرهنگ، ادبیات، عرفان، تاریخ و… پاکستان را به تصویر بکشم.
رضاییفرد در سخنانی، بیان کرد: بدون شک حضرت سلطان باهو یکی از شخصیتهای بسیار برجسته این سرزمین بوده و نه تنها در زبان پنجابی، بلکه در زبانهای دیگری چون اردو و فارسی نیز اشعار زیادی را سروده است. در تمامی اشعار و گفتههای وی شیرینی و تأثیری روح پرور دیده میشود. یکی از القاب معروف وی سلطان العارفین است.
وی افزود: این کار هنرمندانه شما را تحسین میکنم که این قدم را برداشتید و تلاش کردید و زیباییهای پاکستان را در این مستند به نمایش گذاشتید و البته باید ذکر کنم زیباییهایی که در این مستند از کشور پاکستان به نمایش گذاشته شدهاند، در حقیقت بخش بسیار کوچکی از زیباییهای این کشور هستند. کشور پاکستان به عنوان کشوری همسایه و هم مرز با کشور جمهوری اسلامی ایران، دارای مشترکات زیادی از تاریخ، عرفان، فرهنگ، ادب، هنر و … دارند که نیازمند نمایش هر چه بیشتر آن برای مردم عزیز کشورمان ضروری است و به همین صورت نمایش و معرفی کشور عزیزمان برای مردم پاکستان نیز بسیار ضروری است تا بتوانیم این ریسمان دوستی و محبت را مستحکم تر سازیم.
این سخنرانی با حضور مهمانانی از پاکستان، ایران، ترکیه و دیگر کشورها با استقبال و تشکر مخاطبان به مدت یک ساعت برگزار شد.
پایان خبر
نظر شما :