وزیر سابق آموزش و پرورش مطرح کرد:

باید خط آگاهی ترسیم شود، تا ما را راجع به این گنج مسئولیت پذیر کند

۱۱ خرداد ۱۴۰۴ | ۱۵:۳۲ کد : ۵۱۲۲ رویدادهای داخلی
تعداد بازدید:۱۲۲
رضامراد صحرایی، وزیر سابق آموزش و پرورش در یازدهمین گردهمایی مؤسسه‌ها و نهادهای فعال در حوزه آموزش زبان فارسی در جهان که در بنیاد سعدی برگزار شد، درباره اهمیت گنجی به نام زبان فارسی سخنرانی کرد.
باید خط آگاهی ترسیم شود، تا ما را  راجع به این گنج مسئولیت پذیر کند

به گزارش روابط عمومی بنیاد سعدی،‌ صحرایی در این برنامه گفت: این همایش یک پیام اصلی دارد و آن پیام این است که هم افزایی، هم کوشی، همدلی و همکاری و عبور از خود و پیوستن به جمع می‌تواند ما را به توان هم برساند در واقع یعنی جمع ما بیش از تک‌تک ما اثر گذار خواهد بود. مؤسسه های زیادی امروز در حوزه زبان فارسی کار می‌کند اما محور اصلی و نقطه اتصال همه این مجموعه‌ ها بنیاد سعدی است.

وی در ادامه افزود: ما درحوزه آموزش و گسترش زبان فارسی مانند هر حوزه دیگری ابتدا تکیه کردیم بر سخت افزار و گرچه که تأمین شد اما آنچه که ما می‌خواستیم به دست نیامد. در گسترش نرم افزاری هم پیشرفت خوبی داشتیم اما نه به اندازه انتظار و سپس به مغز افزار ها نیاز داشتیم که روی آن کار کردیم و به سطوحی از آن دست یافتیم، اما حقیقت این است که راز گسترش زبان فارسی شکل گرفتن دل افزار هایی است که با هم یک پیام واحد را منتقل کنند، سخت افزار و نرم افزار و مغز افزار همه خوب اما باید دل در گرو زبان فارسی داشت و این گنج را باید فهمید و قدرش را باید دانست گوهر شناسی باید کرد در حوزه زبان و ادبیات فارسی و باید خط آگاهی ترسیم شود که ما را  راجع به این گنج مسئولیت پذیر کند. 

صحرایی در ادامه با معرفی دو کتاب"امپریالیسم زبانی اثر فیلیپ سان  و ۱۵ پیمان مدیریت آگاهانه و هوشمندانه" عنوان کرد: ما به یک رهبری هوشیارانه برای زبان فارسی نیاز داریم تا به توان هم برسیم، قانون توان می‌گوید اگر ۱۰ مؤسسه جدا جدا  کار کنند حاصل جمع کارشان عدد ۱۰۰ می‌شود حال اگر این مؤسسات نقطه اتصال داشته باشند به توان یکدیگر می‌رسند و توانمندی آنها چندین برابر می‌شود.

وی با اشاره به فعالیت های انجمن علمی زبان فارسی به غیر فارسی زبانان گفت: این انجمن که از وزارت علوم تحقیقات و فناوری مجوز دارد یکی دیگر از ظرفیت هایی است که می‌شود با کمک آن بسیاری از مسائل را در حوزه آموزش زبان فارسی بر طرف کرد.

کلیدواژه‌ها: آموزش زبان آموزش زبان فارسی زبان فارسی فارسی


( ۱ )

نظر شما :