در فضای مجازی اینستاگرام بنیاد سعدی؛
سی و دومین نشست سیمرغ پارسی در روسیه برگزار شد

گفتگوی "سیمرغ پارسی" با موضوع «مرکز آموزش زبان فارسی مسکو؛ پیش زمینهها و روند تاسیس» با دکتر ماریا گن، استاد زبان فارسی دانشگاه دولتی زبانشناسی مسکو و مدیر مرکز آموزش زبان فارسی مسکو در فضای مجازی اینستاگرام بنیاد سعدی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد سعدی، در آغاز نشست علی اخوان، کارشناس معاونت بینالملل بنیاد سعدی، به پیشینه زبان فارسی در روسیه اشاره کرد و ضمن معرفی ماریا گن به بیان شعری از تیوتچف از شعرای نامدار روسیه درباره هویت روسی و پیچیدگیهای فرهنگی و قومی در این سرزمین پرداخت و گفتگو درباره زبان فارسی در روسیه را با وی آغاز کرد.
مدیر مرکز زبان فارسی مسکو در ابتدای این نشست مجازی به معرفی خود پرداخت و از چگونگی انتخاب زبان فارسی سخن گفت، ایشان ضمن اشاره به سفر خود به ایران در سال ۱۳۸۶، که با حمایت شورای گسترش زبان فارسی در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، این سفر را سرآغاز آشنایی با کشور ایران دانست.
استاد دانشگاه دولتی زبانشناسی مسکو به دوره کارشناسی ارشد خود در دانشگاه تهران و آموختن زبان فارسی با اساتید فرهیختهی این دانشگاه و ادامهی تحصیل خود در مقطع دکتری اشاره کرد و گفت: در این دوره فعالیتهایی نظیر تدریس زبان روسی در دانشگاه تهران و مصاحبه با صدا و سیما درباره رودکی داشتم و پس از بازگشت به روسیه در رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو به امر گسترش زبان فارسی در روسیه پرداختم.
مدیر مرکز زبان فارسی مسکو در ادامه صحبت به نحوه تاسیس این مرکز اشاره کرد و متمرکز ساختن امر زبان فارسی در رایزنی فرهنگی را به دورهی مدیریت دکتر رضا ملکی در رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه نسبت داد.
وی افزود: تا قبل از تاسیس مرکز زبان فارسی بیشتر فعالیتهای ایشان در مراکز دانشگاهی و برگزاری سمینارها و دعوت از مشاهیر ادبی بوده و پس از افتتاح این مرکز با حضور دکتر حدادعادل به شکل متمرکز فعالیتهای گستردهتری در امر گسترش زبان فارسی آغاز شد که این مرکز با استقبال مخاطبین و زبان آموزان و سطوح مختلف تدریس و همچنین استمرار آموزش زبان فارسی روبرو شد.
وی ادامه داد، پس از شیوع ویروس کرونا، آموزش زبان فارسی در دو گروه تعطیل شد و سپس با درخواست زبانآموزان با رعایت نکات بهداشتی مجدداً این کلاسها آغاز به کار کرد.
مدیر مرکز آموزش زبان فارسی در مسکو به فعالیتهایی نظیر برگزاری کارگاههای گفت و شنود برای تقویت محاورهی زبان فارسی و استقبال زبانآموزان از این کارگاه مجازی اشاره کرد به طوری که حتی از شهرهای ایرکوتسک و کالنینگراد در این کارگاه شرکت کردند.
استاد دانشگاه دولتی زبانشناسی مسکو به برگزاری کلاسهای خط تحریری و خوشنویسی توسط استاد ایرانی با کتابچههای خط استاد موسوی گرمارودی اشاره کرد و از ویژگیهای این کلاس و جذابیت آن سخن گفت. در کنار این فعالیتها، درسگفتارهای ادبی برگزار میشد که متاسفانه به دلیل شیوع ویروس کرونا در حال حاضر متوقف شده است. ایشان با اشاره به برگزاری دورههای دانشافزایی در سالهای گذشته اظهار امیدواری کرد که با ریشهکن شدن ویروس کرونا امکان برگزاری مجدد این دورهها فراهم شود.
این نشست با پاسخگویی به سوالات مخاطبین ادامه یافت و مخاطبینی همچون دکتر مهناز نوروزی، استاد زبان روسی دانشگاه علامه طباطبایی به تبادل نظر با ماریا گن پرداختند.
مدیر مرکز آموزش زبان فارسی روسیه به فعالیتهای بینالمللی دانشگاه علامه طباطبایی و ارتباط گسترده با دانشگاههای روسیه اشاره کرد و این ارتباطات را برای فراگیری زبان توسط دانشجویان بسیار مهم ارزیابی کرد.
در بخش پایانی این نشست، دکتر ماریا گن به بیان خاطرهای دربارهی استقبال زبانآموزان از کلاسهای مرکز آموزش زبان فارسی مسکو پرداخت و از مخاطبین این برنامه تشکر کرد.
پایان خبر
نظر شما :