با حضور رضامراد صحرایی صورت گرفت؛
آموزش زبان فارسی ویژه اردو زبانان در دانشگاه پنجاب +گزارش تصویری

به همت خانه فرهنگ ایران در لاهور، کارگاه آموزشی زبان فارسی ویژه اردو زبانان در دانشکده خاورشناسی دانشگاه پنجاب پاکستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد سعدی، همزمان با آخرین روز از هفته بزرگداشت زبان و ادبیات فارسی در ایالت پنجاب پاکستان، کارگاه آموزشی زبان فارسی ویژه اردو زبانان با حضور رضامراد صحرایی، معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی و استاد دانشگاه علامه طباطبایی به همت خانه فرهنگ ایران در لاهور و با مشارکت دپارتمان زبان و ادبیات فارسی دانشکده خاورشناسی دانشگاه پنجاب لاهور در سالن شیرانی دانشکده مذکور، برگزار شد.
رضا مراد صحرایی در سخنانی، با بیان اینکه زبان فارسی گفت: زبان فارسی برای مردم کشور پاکستان چیزی نامفهوم و ناآشنا نیست، زیرا زبان فارسی زبان بزرگان و اجداد این ملت بوده است.
معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی افزود: بزرگانی چون سید علی بن عثمان هجویری المعروف به داتا گنج بخش، علامه محمد اقبال لاهوری و … آثاری بسیار گرانبها از خود را به زبان فارسی بر جای گذاشتهاند. علاوه بر این با توجه به روابط نزدیک دو کشور ایران و پاکستان و همچنین بهتر شدن روابط اقتصادی و کاری دو کشور، زبان فارسی برای شما عزیزان بسیار مهم است.
وی تأکید کرد: بنیاد سعدی به عنوان متولی آموزش زبان فارسی به غیر فارسیزبانان از آغاز فعالیتهای خود بر روشها و شیوههای مدرن و آسان آموزش زبان فارسی با متدهای جدید کار کرده و است و در این خصوص اقدامات بسیار مناسبی را انجام داده است که در این کارگاه برای شما بیان خواهم کرد.
معاون پژوهشی بنیاد سعدی در ادامه سخنرانی خود، به معرفی آزمون آمفا و فواید آن، بیان تفاوتهای شیوه جدید آموزشی زبان فارسی بنیاد سعدی با روشهای سنتی، بررسی شیوههای جدید آموزشی زبان فارسی، بررسی نقاط قوت و ضعیف شیوههای آنلاین آموزش زبان فارسی و معرفی شیوههای بهبود تقویت و مهارت فارسی گفتاری در فارسیآموزان اشاره کرد.
در ادامه، مستندی پیرامون «اهمیت زبان و ادبیات فارسی، آموزش زبان و ادبیات فارسی به غیر فارسیزبانان و همچنین، روشهای تدریس بنیاد سعدی» به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور پخش شد.
بیان جاذبههای شغلی یادگیری زبان فارسی برای فارسیآموزان پاکستان
در بخش دوم کارگاه آموزشی زبان و ادبیات فارسی ویژه اردو زبانان، رضا مراد صحرایی اظهار کرد: بنیاد سعدی برای یادگیری آسان و سریع زبان و ادبیات فارسی پژوهشهای فراوانی را انجام داده است و پس از تحقیق و بررسیهای چند سال اخیر کتابهایی چون آموزش زبان و ادبیات فارسی گام اول، کتب مینا، خواندن فارسی و … را برای غیر فارسیزبانان چاپ و نشر کرده است.
وی در ادامه، ضمن خواندن و تدریس کتب آموزش زبان و ادبیات فارسی بنیاد سعدی چون گام اول، بر مواردی دیگر چون معرفی مرجع استاندارد فارسی، سهولتها و مزایای آموزش فارسی گفتاری به اردوزبانان، معرفی کتب جانبی برای تقویت مهارتهای فارسیآموزان، بررسی مزیتها و برتریهای اردوزبانانان در یادگیری زبان فارسی، اشاره کرد.
معاون پژوهشی بنیاد سعدی به مباحثی دیگر چون نکاتی در بحث جاذبههای شغلی یادگیری زبان فارسی برای فارسیآموزان پاکستان و نحوه استفاده از منابع آنلاین پژوهشی فارسی برای پایاننامهها و پروژههای دکتری و پیش دکتری و نکاتی در رسم الخط نستعلیق فارسی و اردو به عنوان میراث مشترک در فرهنگ دو کشور ایران و پاکستان اشاره کرد.
زبان فارسی؛ پُلی مستحکم برای دو ملت ایران و پاکستان
رضاییفرد هم در سخنانی، با بیان اینکه برگزاری کارگاه آموزشی زبان و ادبیات فارسی ویژه اردوزبانان از جمله برنامههای خانه فرهنگ ایران در لاهور است، گفت: زبان فارسی یک رابط و پُلی بسیار مستحکم برای دو ملت ایران و پاکستان است که با وجود گذشت زمانها و تغییر دولت و حکومتهای مختلف، هیچ تأثیری بر قوت و استحکام آن نداشته است.
رئیس خانه فرهنگ ایران در لاهور افزود: ما برای آشنایی هرچه بیشتر زبانآموزان و دوستداران زبان و ادبیات فارسی از اهمیت زبان فارسی، نمایشگاهی از کتیبههای تاریخی زبان و ادبیات فارسی در اماکن تاریخی جهان را به نمایش گذاشتیم.
وی ادامه داد: به منظور تقویت دانش و مطالعات علمی علاوه بر این نمایشگاه، صنایع دستی و کتبی از انتشارات مهم جمهوری اسلامی ایران چون بنیاد سعدی و … را به نمایش گذاشتیم.
نماینده بنیاد سعدی در پایان سخنانش، اظهار امیدواری کرد که با حضور کارشناسان و مدرسان بنیاد برای دانشافزایی و تدریس روش نوین زبان فارسی در لاهور، شاهد جهشی در آموزش زبان فارسی خواهیم بود.
امضای تفاهمنامههای همکاری علمی و فرهنگی بین ایران و پاکستان
محمد ناصر، رئیس دپارتمان زبان و ادبیات فارسی دانشکده خاورشناسی دانشگاه پنجاب در سخنانش، گفت: بنیاد سعدی یکی از مراکز مهم علمی جمهوری اسلامی ایران در ترویج و گسترش زبان و ادبیات فارسی در جهان است و فعالیتهای خوب بنیاد، از کسی پنهان و پوشیده نیست.
سلیم مظهر، معاون رئیس دانشگاه پنجاب لاهور و رئیس اسبق دپارتمان زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پنجاب، اظهار کرد: دو کشور دوست و برادر ایران و پاکستان روابط بسیار خوب و مستحکمی با یکدیگر دارند و مردم این دو ملت همانند برادران هستند و به یکدیگر احترام میگذارند.
وی در ادامه، افزود: دانشگاه پنجاب لاهور تفاهمنامههای مختلفی را با دانشگاههای مختلف جهان به خصوص ایران به امضا رسانده است. امضای تفاهمنامهها در تقویت و گسترش محتوای علمی، آموزشی، تحقیقی و پژوهشی نقش بسیار مهمی برای طرفین دارد.
در پایان این مراسم، لوح تقدیری از سوی بنیاد سعدی و با امضای حداد عادل برای اساتید زبان اردو و فارسی که خدمات ارزندهای ترویج و گسترش زبان و ادبیات فارسی در شهر لاهور سرانجام دادهاند، اهدا شد.
همچنین، هدیهای ویژه به زبانآموزان کلاسهای آموزشی خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور اهدا شد.
گفتنی است؛ در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی زبان و ادبیات فارسی ویژه اردوزبانان، نمایشگاه کتاب با موضوعات علمی، اجتماعی، فرهنگی، دینی، قرآنی و … برپا شد.
پایان خبر
نظر شما :