به گزارش روابط عمومی بنیاد سعدی، این مراسم که با حضور کاردار سفارت ایران، اعضای رایزنی فرهنگی و دانشجویان رشته ایرانشناسی و فارسی آموزان برگزار شد، ابتدا حمیدرضا آزادی، رایزن فرهنگی کشورمان و نماینده بنیاد سعدی، فرا رسیدن عید نوروز، بهار طبیعت و حلول سال نو را به همه فرهیختگان و دوستداران فرهنگ، ادبیات و تاریخ ایران تبریک گفت.
وی آئین باستانی نوروز را هدیه فرهنگ و تمدن چندین هزار ساله ایران به جهانیان دانست که در قالب یک میراث ارزشمند معنوی و به عنوان یک مناسبت بینالمللی پیام آور حکمت، هنر، صلح و دوستی میان همه ایرانیان و سایر ملتها، فارغ از تفاوتهای فرهنگی و قومیتی است.
وی در ادامه افزود: پاسداشت نوروز که به همین مناسبت گرد هم آمدهایم، در واقع پاسداشت فرهیختگی، مهرورزی و دوستی است. بر اساس همین سنت دیرین ما نیز مجددا به شما دست دوستی میدهیم و امیدواریم در تحقق اهداف مشترکمان بیش از پیش همزبان، همدل و هماهنگ باشیم.
آزادی اضافه کرد: موضوع ایرانشناسی و بخش ایرانشناسی دانشگاه صوفیه برای رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران از جایگاه ویژهای برخوردار است. اینجانب از همان ابتدای ماموریت خود در بلغارستان، با حضور در دانشگاه و جلسهای که خدمت آقای دکتر پانوف داشتم، همه همت خود را به تقویت جایگاه ایرانشناسی معطوف کردهام. برخی از اقدامات این مدت عبارتند: از فراهم کردن مقدمات اهدای تجهیزات لابراتوار زبان فارسی که مراسم افتتاح آن در یکی دو هفته آینده برگزار خواهد شد، ترمیم و نقاشی کلاس¬های درس، راهرو و دیوار بیرونی اتاق بوعلی¬سینا، فراهم کردن تابلو¬هایی از تصاویر ایران که همزمان با انتقال لابراتوار به دانشگاه اهدا خواهد شد و بالاخره ترتیب دادن مراسمی که اکنون در آن هستیم.
آزادی در ادامه افزود: با برداشته شدن برخی از موانع قبلی، اکنون زمینههای فراوانی برای همکاری مشترک وجود دارد. یکی از این زمینهها، فعالیتهای فرهنگی در اینترنت و شبکه اجتماعی برای معرفی ایران و بخش ایرانشناسی است. معتقدیم با معرفی مناسب فرهنگ ایران و رشته ایرانشناسی و حمایت از دانشجویان این بخش، که جزو برنامههای مهم رایزنی فرهنگی است، میتوانیم به تقویت این رشته و جذب دانشجویان بیشتر در سالهای آینده امیدوار باشیم. ما آمادگی خود را در این زمینه اعلام میکنیم و منتظر همه شما عزیزان هستیم. برای اطلاع از برنامههای تشویقی و حمایتی ما می توانید با همکاران بنده تماس بگیرید.
سخنران دیگر این مراسم، دکتر پانوف، رئیس بخش ایرانشناسی دانشگاه صوفیه بود. پانوف ضمن تبریک سال نو و ابراز خرسندی از برگزاری این مراسم در رایزنی فرهنگی افزود: 20 سال است که بخش ایرانشناسی دانشگاه صوفیه نوروز را جشن میگیرد، اما امسال اولین سالی است که این مراسم به صورت مشترک با رایزنی فرهنگی ایران و در محل این رایزنی برگزار می شود.
دکتر مرتضی نورائی، استاد اعزامی کشورمان به دانشگاه صوفیه نیز در این مراسم برگزاری جشن مشترک نوروز، به همت رایزنی فرهنگی را نقطه عطفی در روابط دانشگاه و رایزنی فرهنگی دانست و اظهار امیدواری کرد که این روابط صمیمانه ادامه داشته باشد.
دوطاقی، کاردار سفارت ایران در بلغارستان نیز در سخنان خود نوروز را نشانه اعتدال ایرانیان دانست و گفت: ایرانیان همواره مردمی صلحطلب، فرهیخته و دارای عواطف انسانی بودهاند.
وی افزود: حداقل در 300 ساله گذشته ایران به هیچ کشوری حمله نظامی نکرده است، در حالی که در این مدت 5 بار به ایران حمله شده است.
وی به دیدارهای تاسف بار اخیر سران سعودی و آمریکا اشاره کرده و افزود: یکی از نشانههای اعتدال ایرانیان این است که ایران خاستگاه هیچ یک از گروههای افراطی مانند طالبان، داعش و تکفیری ها نبوده است، بلکه برعکس ایران با این پدیدههای شوم به شدت مقابله کرده است.
در این مراسم اشعاری از شعرای بزرگ ایرانی همچون حافظ، سعدی و مولانا در وصف بهار توسط مجری برنامه خوانده شد. همچنین یکی از دانشجویان ایرانشناسی دانشگاه صوفیه شعری بهاری در وصف این ایام سرود.
در ادامه این مراسم از خانم رادوستینا آتامیان، خلیل دورالیف و پرسیان موسوی به عنوان استادهای زبان فارسی در رایزنی فرهنگی و در دانشگاه پلودیف تقدیر و تشکر به عمل آمد.
در ادامه این مراسم کاردار سفارت ایران در بلغارستان به رسم ایرانیان به همه حضار در مجلس عیدی تقدیم کرد.
در پایان این مراسم با غذای ایرانی از همه حضار پذیرایی به عمل آمد و میهمانان در کنار سفره هفتسین عکس یادگاری انداختند.
پایان خبر
.jpg)







