به گزارش روابط عمومی بنیادسعدی به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان و با همکاری کرسی ایرانشناسی دانشگاه دولتی ایروان، همزمان با روز بزرگداشت پروین اعتصامی، شاعر بُلندآوازه ایران زمین، نشست علمی با عنوان «پروین اعتصامی» 25 اسفندماه در سرای ایران دانشکده شرقشناسی دانشگاه دولتی ایروان برگزار شد.
در این نشست که با حضور اساتید و دانشجویان کرسی ایرانشناسی دانشگاه دولتی ایروان برگزار شد، آثار، احوال، تفکرات و دوران پروین اعتصامی توسط اساتید حاضر در جلسه مورد بررسی قرار گرفت. همچنین برخی اشعار پروین توسط دانشجویان قرائت شد.
وسکانیان، رییس کرسی زبان فارسی دانشگاه با قدردانی از رایزنی فرهنگی کشورمان در ارمنستان که محافل علمی و فرهنگی را در دانشگاه برگزار و حمایت میکند، از مقام پروین اعتصامی، تقدیر بعمل آورد.
سید محمدرضا حیدری، رایزن فرهنگی کشورمان در ایروان با اشاره به توانایی پروین اعتصامی در سرایش اشعار و همتایی او با شاعران بزرگ همچون ناصر خسرو، صائب تبریزی و دیگر شاعران پارسیگوی، او را شاعری مظلوم خواند که نه تنها در هنگام زندگی، اشعار او آنچنان که شایسته بود نشر نشد بلکه سالها پس از حیاتش نیز اشعارش کمتر شناخته شد.
وی برپایی این محفل را مقدمهای برای آشنایی دانشجویان برای آشنایی با بزرگترین بانوی شعر فارسی و تفحص بیشتر در آثار و احوال او دانست.
پس از آن، خانم نونیک داربینیان، استاد دانشگاه دولتی ایروان مقاله خود را با موضوع «هدف مشترک زابل نویسنده غربی و پروین نویسندهای از شرق» ارائه کرد.
دیگر سخنران این نشست، خانم زینب نوروزی، استاد اعزامی از وزارت علوم کشورمان، بود. وی سخنان خود را با موضوع ادبیات تعلیمی در اشعار پروین اعتصامی به حضار ارائه داد که بسیار مورد توجه نیز واقع شد.
نوروزی ادبیات تعلیمی را عمیقترین بخش ادبیات فارسی دانست و با اشاره به کتاب پند نامه و اندرزنامه بزرگمهر افزود: در ادبیات فارسی همه شاعران و نویسندگان بزرگ، ادب و آموزش را سرلوحه خود داشتند و بر گسترش اندیشه و مفاهیم اخلاقی در ادبیات فارسی تأکید میکردند و پروین هم از این قاعده مستثنی نبوده است.
گارنیک گِوُرگیان، استاد دانشگاه دولتی ایروان مطالب خود را تحت عنوان «پروین اعتصامی، نماینده ادبیات سنتی قرن بیست» بیان کرد.
پایان خبر
.jpg)
.jpg)


.jpg)